Wolung bahan sarung tangan kimia lan cathetan kanthi rinci

Sarung tangan protèktif kimia

Iki minangka bagean penting saka produksi kimia lan bisa nglindhungi kesehatan para pekerja. Akeh wong sing ngerti sarung tangan pelindung kimia, nanging ora ngerti babagan iki. Ing ngisor iki ana wolung jinis bahan kimia kanggo sarung tangan kimia, lan katrangan ringkes babagan pangertene umum.

 

Sing pertama: lateks alami

Umume, lateks alami duwe proteksi sing luwih apik kanggo solusi banyu, kayata solusi asam lan asam alkali. Kauntungane yaiku kenyamanan, elastisitas sing apik lan panggunaan fleksibel.

 

Jenis nomer loro: Nitrile

Iki nduweni sifat proteksi sing apik tumrap minyak, minyak, produk petrokimia, pelumas lan macem-macem pelarut. Nanging, pembengkakan bisa uga ana ing sawetara pelarut, mengaruhi sifat fisik lan nyuda proteksi.

 

Jinis katelu: polivinil klorida (PVC)

Iki duwe pengaruh protèktif kanggo pirang-pirang zat kimia larut ing banyu, kayata asam lan alkali, nanging ora bisa nglindhungi zat organik kayata pelarut, amarga akeh pelarut sing bakal larut ing plastik, sing ora mung nyebabake polusi, uga nyuda fungsi alangan sarung tangan.

 

Papat: Neoprene:

Meh nyaman kaya karet alam. Iki nduweni proteksi sing apik kanggo produk petrokimia lan pelumas, bisa tahan sinar ozon lan sinar ultraviolet, lan uga nduweni sifat anti-tuwa.

 

Kalima: alkohol polivinil:

Iki nduweni efek proteksi sing apik kanggo pelarut organik, nanging gampang larut ing banyu, lan efektifitas bakal dikurangi sawise ketemu banyu, lan bahan kasebut angel lan ora gampang proses.

 

Kaping enem: karet sintetis butil

Iki menehi efek protèktif sing apik ing senyawa organik lan asam kuat. Pancen angel digawe lan diproses. Meh ora duwe efek protèktif ing minyak lan lemak, nanging nduwèni sipat protèktif sing apik ing gas.

 

Kapitu: karet fluor

Polimer fluorin, substrat padha karo Teflon (poltetrafluoroethylene), lan energi aktivasi permukaané kurang, mula tetesan ora tetep tetep ing permukaan, sing bisa nyegah penetrasi kimia. Iki migunani banget kanggo pelarut sing ngandung klorin lan hidrokarbon aromatik. Efek protèktif sing apik.

 

Kelapan: Polietilen klorosulfonat:

Nduweni sifat protèktif kanggo bahan kimia, bisa nglindhungi alkali, minyak, bahan bakar lan akeh pelarut, lan tahan tahan suhu dhuwur lan sithik, tahan tahan, resistensi lentur lan sapanunggalane.

Sing paling umum digunakake yaiku lateks alami, butyronitrile, lan polivinil klorida (PVC) kanggo rajutan intine sarung tangan.


Wektu kiriman: Jul-06-2020